Doggynezz | Dog Happiness! 

Rasgroep1

De groep Herdershonden bestaat uit honden die gefokt zijn om de mens te helpen bij het houden en hoeden van vee. De groep is in te delen in drie secties: - honden die gefokt zijn om kuddes te hoeden, zoals de Hollandse Herdershond. - honden die gebruikt worden om vee te drijven zoals de Border Collie. - honden die de kudde bewaken en beschermen, zoals de Kuvasz.
Een herdershond is altijd alert en werkzaam.


Omdat herdershonden ontwikkeld zijn om te werken, zult u 'vervangend werk' met de hond moeten doen. Gelukkig is de herdershond veelzijdig en actief, dus er is van alles mogelijk. Denk aan hondensporten als Gedrag & Gehoorzaamheid, behendigheid, flyball, speuren, Uithoudingsvermogen (UV) en reddingshond. Enkele rassen zijn eveneens in staat tot het volgen van IPO en KNPV-trainingen.
Een goed gesocialiseerde, goed opgevoede en afgerichte herdershond zou stabiel moeten zijn en betrouwbaar bij vreemden en kinderen. Angst en nervositeit in combinatie met een harde of slechte training leveren daarentegen onacceptabel scherpe honden op die in onze overvolle samenleving voor grote problemen kunnen zorgen. Daarom is de africhting niet voor iedere baas en voor elke hond geschikt.

Honden die tot deze groep behoren zijn:

Sectie Herdershonden

Sectie Veedrijvers